Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

MUP Srpske: Dojave o bombama prijavljene u 429 škola

Izvor: RTRS

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su danas do 12 časova protivdiverzione preglede u 222 osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj u kojima je prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava.

“Na području Republike Srpske do sada je policiji prijavljeno je da je 429 osnovnih (centralne i područne) i srednjih škola u Republici Srpskoj primilo imejl sa porukom prijetećeg sadržaja da je postavljena bomba u školi”, navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Navode da u školama gdje nije još završen prodivdiverzioni pregled od strane policijskih službenika nadležnih policijskih uprava, lice mjesta se obezbjeđuje i one neće biti otvorene, dok god se PDZ pregled ne završi, odnosno ne utvrdi da nema bezbjednosnih prijetnji.

“Istovremeno, nadležne policijske uprave u saradnji sa Odjeljenjem za visokotehnološi kriminalitet Uprave kriminalističke policije provodi istragu u cilju identifikacije lica koje je poslalo ove prijetnje i u okviru ovih aktivnosti utvrđeno je nekoliko IP adresa iz inostranstva”, dodaje se u saopštenju.

Većina nadležnih tužilaštva je ovaj događaj kvalifikovala kao krivično djelo “Lažno prijavljivanje krivičnog djela”.

Filter 2019