Fri. Aug 12, 2022
ћирилица /латиница

МУП Српске: Дојаве о бомбама пријављене у 429 школа

Извор: РТРС

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске извршили су данас до 12 часова противдиверзионе прегледе у 222 основне и средње школе у Републици Српској у којима је пријављено да је постављена експлозивна направа.

“На подручју Републике Српске до сада је полицији пријављено је да је 429 основних (централне и подручне) и средњих школа у Републици Српској примило имејл са поруком пријетећег садржаја да је постављена бомба у школи”, наведено је у саопштењу МУП-а Српске.

Наводе да у школама гдје није још завршен продивдиверзиони преглед од стране полицијских службеника надлежних полицијских управа, лице мјеста се обезбјеђује и оне неће бити отворене, док год се ПДЗ преглед не заврши, односно не утврди да нема безбједносних пријетњи.

“Истовремено, надлежне полицијске управе у сарадњи са Одјељењем за високотехнолоши криминалитет Управе криминалистичке полиције проводи истрагу у циљу идентификације лица које је послало ове пријетње и у оквиру ових активности утврђено је неколико ИП адреса из иностранства”, додаје се у саопштењу.

Већина надлежних тужилаштва је овај догађај квалификовала као кривично дјело “Лажно пријављивање кривичног дјела”.

Filter 2019