Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Mitropolit Hrizostom: Hrišćani su djeca vaskrsenja

SOKOLAC, 25. APRILA /SRNA/ - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Hrizostom je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Izvor: Srna

Hrišćani su narod vaskrsenja i uvijek žive tu tajnu, rekao je danas Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Hrizostom koji je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Mitropolit je istakao da je velika misija Gospoda Isusa Hrista bila da izvrši volju Božiju o spasenju svijeta i da potpuno promijeni svijet koji je sazdan kao ukras Božiji, ali je padom u grijeh i sagrešenjem čovječijim počeo da iščekuje izbavljenje.

“I Gospod je došao da spasi tog čovjeka koji je po njenu sazdan i da ga ponovo privede k sebi, da bude jedno kao što su Otac, Sin i Duh Sveti”, naveo je mitropolit Hrizostom.

On je dodao da Gospod tu misiju ispunio stradavši prvo na krstu na Golgoti, jer prije vaskrsenja uvijek ide stradanje, smrt i golgota.

“Život vječni je nemijenjen za čovjeka i vječno življenje sa Bogom, što je Gospod vaskrsenjem dao i to je ta velika tajna radosti vaskrsne koju slavimo”, poručio je mitropolit Hrizostom.

Filter 2019