Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Митрополит Хризостом: Хришћани су дјеца васкрсења

СОКОЛАЦ, 25. АПРИЛА /СРНА/ - Његово високопреосвештенство митрополит Хризостом је служио Свету архијерејску литуrгију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу.

Извор: Срна

Хришћани су народ васкрсења и увијек живе ту тајну, рекао је данас Његово високопреосвештенство митрополит Хризостом који је служио Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу.

Митрополит је истакао да је велика мисија Господа Исуса Христа била да изврши вољу Божију о спасењу свијета и да потпуно промијени свијет који је саздан као украс Божији, али је падом у гријех и сагрешењем човјечијим почео да ишчекује избављење.

“И Господ је дошао да спаси тог човјека који је по њену саздан и да га поново приведе к себи, да буде једно као што су Отац, Син и Дух Свети”, навео је митрополит Хризостом.

Он је додао да Господ ту мисију испунио страдавши прво на крсту на Голготи, јер прије васкрсења увијек иде страдање, смрт и голгота.

“Живот вјечни је немијењен за човјека и вјечно живљење са Богом, што је Господ васкрсењем дао и то је та велика тајна радости васкрсне коју славимо”, поручио је митрополит Хризостом.

Filter 2019