Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Девет држава ЕУ укинуло ковид мјере за улазак у земљу

Извор: Танјуг

Девет чланица ЕУ и Шенгена у потпуности је укинуло ковид мјере за улазак у земљу.

Неке земље су ублажиле режим уласка, а остатале задржале мјере за одређене категорије путника.

Тако су Данска, Мађарска, Исланд, Ирска, Норвешка, Пољска, Румунија, Словенија и Шведска укинуле све мјере за све путнике за улазак у земљу.

Чешка, Летонија и Холандија су ограничења за улазак у земљу укинуле само за путнике из земаља ЕУ и чланица Европског економског простора.

Аустрија, Белгија, Кипар, Естонија, Финска, Француска, Хрватска, НЊмачка, Грчка, Литванија, Малта, Португал, Словачка, Шпанија задржале ковидј мјере за улазак у земљу.

Ко жели да уђе у Аустрију, нпр. мора и даље да покаже важећи сертификат о вакцинацији, прележаном ковид-19 или негативан тест.

Иста правила важе за улазак у Белгију, Бугарску, Хрватску, Њемачку…

Кипар је још строжији и на острво пушта, без икаквих ограничења, вакцинисане и особе које су прележале ковид-19, док остали путници, ако им је земља на тзв. зеленој листи могу ући са негативним тестом, док је за долазак из држава са црвене листе неопходан додатни тест и приликом доласка.

Естонија је задржала правило да само вакцинисани и они који су прележали ковид-19 могу ући без карантина у земљу или обавезе да се у њој тестирају.

Filter 2019