Tue. May 24, 2022
ћирилица /latinica

Video nadzorom i kaznama zaustaviti stvaranje divljih deponija

Izvor: Filter

Fotografije koje gledate zabilježene su na novom putu ka Jahorini, na Križu. U blizini se nalazi rezervoar pitke vode koji snabdijeva veliki broj stanovnika u opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

“Sutra će vrijedni radnici KP “RAD” sanirati i ovu deponiju, kao i mnoge ranije i kao što će u narednom periodu sanirati sve postojeće na teritoriji naše opštine, težeći ispunjenju našeg cilja – čiste i lijepe životne sredine”, poručio je Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

On je, uz objavu fotografija, na svojoj fejsbuk stranici napisao da ovo nije djelo djece, nego neodgovornih i neosvještenih odraslih pojedinaca koji prirodu smatraju ličnom deponijom i nemaju svijesti o tome kakve posljedice njihovo djelo može izazvati.

“Zaštita životne sredine kreće od nas samih. Kao i do sada, institucije će nastaviti brinuti o našem Istočnom Novom Sarajevu, jer ovo nije slika Istočnog Novog Sarajeva kakvu želimo vidjeti”, dodao je Katić.

Opštinska uprava će, najavljuje, u narednom periodu razviti plan postavljanja video nadzora na svim spornim lokacijama, kako bi se utvrdilo ko su pojedinci koji su u stanju napraviti ovakvu situaciju. Takođe, biće utvrđeno i adekvatno sankcionisanje.

Filter 2019