Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Видео надзором и казнама зауставити стварање дивљих депонија

Извор: Филтер

Фотографије које гледате забиљежене су на новом путу ка Јахорини, на Крижу. У близини се налази резервоар питке воде који снабдијева велики број становника у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

“Сутра ће вриједни радници КП “РАД” санирати и ову депонију, као и многе раније и као што ће у наредном периоду санирати све постојеће на територији наше општине, тежећи испуњењу нашег циља – чисте и лијепе животне средине”, поручио је Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Он је, уз објаву фотографија, на својој фејсбук страници написао да ово није дјело дјеце, него неодговорних и неосвјештених одраслих појединаца који природу сматрају личном депонијом и немају свијести о томе какве посљедице њихово дјело може изазвати.

“Заштита животне средине креће од нас самих. Као и до сада, институције ће наставити бринути о нашем Источном Новом Сарајеву, јер ово није слика Источног Новог Сарајева какву желимо видјети”, додао је Катић.

Општинска управа ће, најављује, у наредном периоду развити план постављања видео надзора на свим спорним локацијама, како би се утврдило ко су појединци који су у стању направити овакву ситуацију. Такође, биће утврђено и адекватно санкционисање.

Filter 2019