Wed. May 25, 2022
ћирилица /latinica

Slavija “peticom” krenula u drugi dio sezone

Izvor: SportDC

Slavija je na najbolji mogući način započela drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske savladavši u 16. kolu Budućnost sa 5:0.

Ni oni stariji navijači Slavije na pamte da je na jednoj utakmici Sokolova bila ovolika hladnoća. Samo najhrabriji su izdržali da ostanu i drugo poluvrijeme ove utakmice, a da nije bilo te hladnoće bilo bi ovo gotovo idealno popodne.

Igrala je Slavija jako lijepo. FSRS je izašao u susret Slaviji i dozvolio da se makne iz kaljuže glavnog terena koji na sve liči osim na fudbalsko igralište i preseli na pomoćni teren sa vještačkom travom koji postaje lijep trening centar.

Tepih je omogućio da se ostvare zamisli Bojana Regoje koji traži pas igru i zaista se može igrati kvalitetan fudbal.

Do prvog gola Sokolovi dolaze u 16. minuti utakmice. Nakon igranja rukom jednog fudbalera gostiju dosuđen je slobodan udarac na nekih 18 metara od gola, Baban i Muminović su kratko kombinovali, a Nikola Bjeloš je bio egzekutor. Jako lijep gol veznjaka Slavije koji igrama na pripremama, ali i danas nagovještava da će biti udarna igla Slavije ovog proljeća.

Isti igrač je u 35. minuti pobjegao odbrani gostiju, i onda lijepo matirao Slobodana Radića za 2:0.

Tražila je Slavija i u drugom poluvremenu pogodak, nisu stajali, a to im se isplatilo u 66. minuti. Đorđe Avdalović je ušao u igru u 57. minuti, a četrnaest minuta mu je trebalo da postigne dva gola, pa je Slavija otišla na 4:0.


I kada se već očekivao kraj susreta, Rade Lukić pogađa sopstvenu mrežu za konačnih 5:0.

SLAVIJA – BUDUĆNOST (P) 5:0 (2:0)
Pomoćni teren FK Slavija, Istočno Sarajevo
Gledalaca: 100
Sudija: Darko Vukojević (Doboj)
Strijelci: 1:0 N. Bjeloš 16, 2:0 N. Bjeloš 35, 3:0 Avdalović 66, 4:0 Avdalović 73, 5:0 Lukić 86(ag)
Žuti kartoni: –

SLAVIJA: Nedžibović, Dabić, Muminović (od 76. Vučinić), Baban (od 57. Avdalović), Beširević, Popović, Babić, N. Bjeloš (od 69. Ajkunić), Mandić, Mišović (od 76. Asentić), Pušara (od 69. Bojanić)

BUDUĆNOST: S. Radić, Stuparević (od 46. Vukotić), Marković, Lukić, Stevanović, Nestorović, Lazarević, Radovanović (od 63. Kulić), Ivanović, Fehratović, Krezović

Filter 2019