Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Славија “петицом” кренула у други дио сезоне

Извор: СпортДЦ

Славија је на најбољи могући начин започела други дио сезоне у Првој лиги Републике Српске савладавши у 16. колу Будућност са 5:0.

Ни они старији навијачи Славије на памте да је на једној утакмици Соколова била оволика хладноћа. Само најхрабрији су издржали да остану и друго полувријеме ове утакмице, а да није било те хладноће било би ово готово идеално поподне.

Играла је Славија јако лијепо. ФСРС је изашао у сусрет Славији и дозволио да се макне из каљуже главног терена који на све личи осим на фудбалско игралиште и пресели на помоћни терен са вјештачком травом који постаје лијеп тренинг центар.

Тепих је омогућио да се остваре замисли Бојана Регоје који тражи пас игру и заиста се може играти квалитетан фудбал.

До првог гола Соколови долазе у 16. минути утакмице. Након играња руком једног фудбалера гостију досуђен је слободан ударац на неких 18 метара од гола, Бабан и Муминовић су кратко комбиновали, а Никола Бјелош је био егзекутор. Јако лијеп гол везњака Славије који играма на припремама, али и данас наговјештава да ће бити ударна игла Славије овог прољећа.

Исти играч је у 35. минути побјегао одбрани гостију, и онда лијепо матирао Слободана Радића за 2:0.

Тражила је Славија и у другом полувремену погодак, нису стајали, а то им се исплатило у 66. минути. Ђорђе Авдаловић је ушао у игру у 57. минути, а четрнаест минута му је требало да постигне два гола, па је Славија отишла на 4:0.


И када се већ очекивао крај сусрета, Раде Лукић погађа сопствену мрежу за коначних 5:0.

СЛАВИЈА – БУДУЋНОСТ (П) 5:0 (2:0)
Помоћни терен ФК Славија, Источно Сарајево
Гледалаца: 100
Судија: Дарко Вукојевић (Добој)
Стријелци: 1:0 Н. Бјелош 16, 2:0 Н. Бјелош 35, 3:0 Авдаловић 66, 4:0 Авдаловић 73, 5:0 Лукић 86(аг)
Жути картони: –

СЛАВИЈА: Неџибовић, Дабић, Муминовић (од 76. Вучинић), Бабан (од 57. Авдаловић), Беширевић, Поповић, Бабић, Н. Бјелош (од 69. Ајкунић), Мандић, Мишовић (од 76. Асентић), Пушара (од 69. Бојанић)

БУДУЋНОСТ: С. Радић, Ступаревић (од 46. Вукотић), Марковић, Лукић, Стевановић, Несторовић, Лазаревић, Радовановић (од 63. Кулић), Ивановић, Фехратовић, Крезовић

Filter 2019