Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Sahrana Nedeljka Zelenovića danas na groblju Crkvice

Izvor: FILTER

Naš sugrađanin, istaknuti književnik Nedeljko Zelenović biće sahranjen danas u 14.00 časova na groblju Crkvice u Istočnoj Ilidži.

Nedeljko Zelenović rođen je 1958. godine u Konjicu, a gimnaziju i Filozofski fakultet završio je u Sarajevu.

Radio je kao prosvjetni radnik, novinar i književni kritičar. Bio je predsjednik sarajevsko-romanijsko-drinske podružnice Udruženja književnika Republike Srpske i direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Za svoje književne radove nagrađivan je u Srbiji i Republici Srpskoj i zastupljen je u mnogim zbornicima i antologijama savremene srpske književnosti.

Zelenović je objavio knjige: “Seciranje duše” /pjesme iz 1996. godine/, “Svako ima nekog koga nema” /pjesme iz 1998. godine/, “Moje srčane mane” /pjesme iz 2000. godine/, “Očevi posljednji dani” /priče iz 2001. godine/, “Za kandilo nikad dosta ulja” /pjesme, Vidovdanska nagrada 2004. godine/, “Prvo pjevanje o ljubavi” /pjesme iz 2005. godine/ i “Pjesme za vršnjake” /pjesme za djecu iz 2006. godine/.

Matična biblioteka Istočno Sarajevo objavila je Zelenovićevu zbirku pod nazivom “Čuvarkuće i raskućenici”, a “Pohodnik po svojoj volji” iz 2019. godine izdala je kuća “Besjeda” Banjaluka.

Filter 2019