Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Сахрана Недељка Зеленовића данас на гробљу Црквице

Извор: ФИЛТЕР

Наш суграђанин, истакнути књижевник Недељко Зеленовић биће сахрањен данас у 14.00 часова на гробљу Црквице у Источној Илиџи.

Недељко Зеленовић рођен је 1958. године у Коњицу, а гимназију и Филозофски факултет завршио је у Сарајеву.

Радио је као просвјетни радник, новинар и књижевни критичар. Био је предсjедник сарајевско-романијско-дринске подружнице Удружења књижевника Републике Српске и директор Културног центра Источно Ново Сарајево.

За своје књижевне радове награђиван је у Србији и Републици Српској и заступљен је у многим зборницима и антологијама савремене српске књижевности.

Зеленовић је објавио књиге: “Сецирање душе” /пјесме из 1996. године/, “Свако има неког кога нема” /пјесме из 1998. године/, “Моје срчане мане” /пјесме из 2000. године/, “Очеви посљедњи дани” /приче из 2001. године/, “За кандило никад доста уља” /пјесме, Видовданска награда 2004. године/, “Прво пјевање о љубави” /пјесме из 2005. године/ и “Пјесме за вршњаке” /пјесме за дјецу из 2006. године/.

Матична библиотека Источно Сарајево објавила је Зеленовићеву збирку под називом “Чуваркуће и раскућеници”, а “Походник по својој вољи” из 2019. године издала је кућа “Бесједа” Бањалука.

Filter 2019