Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Počelo uređenje oko studentskih domova, u planu ljetni sadržaji

Izvor: Srna

Uslovi u studentskim domovima na Palama su zadovoljavajući, a u narednom periodu uvodiće se ljetnji sadržaji radi pružanja što kvalitetnijih usluga studentima, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Studentskog centra Marko Gajović.

On poručuje da je planirana mini teretana na otvorenom ispred Doma jedan, staza za šetnju, klupe, amfiteatar, te sadnja drvoreda.

Gajović je rekao da sada vade osušene tuje, koje su prethodno bile presađene, a na njihovo mjesto će posaditi nove mlade sadnice od metar visine.

„Sa prethodnim drvećem smo imali problema, s obzirom na to da je bilo presađeno. Pokušavali smo da ih spasimo, zalivali, prihranjivali adekvatnom prihranom koju su nam preporučili agronomi, ali nismo uspjeli“, objašnjava Gajović .

On ističe da je u toku opremanje trećeg objekta, u kojem će se nalaziti kancelarije, magacin, prostorije za smještaj administracije, te opremljena TV sala, biblioteka, čitaonica, internet sala, kao i prostor za održavanje sportskih i kulturnih sadržaja.

Gajović navodi da tu spada sala za stoni tenis, bilijar sala i teretana, te da će se u prizemlju nalaziti kafeterija sa ljetnom baštom, a građevinski radovi su u toku.

Prelaskom kancelarija u treći objekat doma, Gajović kaže da će biti oslobođene sobe u postojećem objektu, koje će biti iskorištene za smještaj studenata.

Prema njegovim riječima, zemlja koja je lagerovana ispred objekta Doma dva, predviđena je za sadnju tuja pored betonske ograde, gdje će se kopati i nasuti oko 70 centimetara humusne zemlje, a uz adekvatnu foliju neće prolaziti korov i rastinje.

Takođe, deponovana je i humusna zemlja za hortikulturu za izravnavanje zelenih površina.

Gajović podsjeća da su na sportskim terenima na Koranu postavljeni LED reflektori, ofarbane tribine, stubovi za reflektore, a prostor je pokriven video-nadzorom. U planu je da se uradi jedan teren za tenis, koji je prvenstveno za studente, ali moći će da se koristi i u komercijalne svrhe.

„Ima mnogo toga da se radi i na uređenju zelenih površina na sportskim terenima. Nedostaje i drenaža koja bi odvodila površinske vode. Za ovo su potrebna velika novčana sredstva kako bi se to realizovalo, a radićemo intenzitetom koliko budemo finansijski mogli“, naveo je Gajović.

On poručuje sve što Studentski centar na Palama radi jeste s ciljem da budu stvoreni dobri uslovi studentima za bavljenje sportom i rekreaciju na terenima.

Gajović je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, Vladi Srpske i resornom ministarstvu za podršku.

Filter 2019