Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Почело уређење око студентских домова, у плану љетни садржаји

Извор: Срна

Услови у студентским домовима на Палама су задовољавајући, а у наредном периоду уводиће се љетњи садржаји ради пружања што квалитетнијих услуга студентима, изјавио је Срни вршилац дужности директора Студентског центра Марко Гајовић.

Он поручује да је планирана мини теретана на отвореном испред Дома један, стаза за шетњу, клупе, амфитеатар, те садња дрвореда.

Гајовић је рекао да сада ваде осушене тује, које су претходно биле пресађене, а на њихово мјесто ће посадити нове младе саднице од метар висине.

„Са претходним дрвећем смо имали проблема, с обзиром на то да је било пресађено. Покушавали смо да их спасимо, заливали, прихрањивали адекватном прихраном коју су нам препоручили агрономи, али нисмо успјели“, објашњава Гајовић .

Он истиче да је у току опремање трећег објекта, у којем ће се налазити канцеларије, магацин, просторије за смјештај администрације, те опремљена ТВ сала, библиотека, читаоница, интернет сала, као и простор за одржавање спортских и културних садржаја.

Гајовић наводи да ту спада сала за стони тенис, билијар сала и теретана, те да ће се у приземљу налазити кафетерија са љетном баштом, а грађевински радови су у току.

Преласком канцеларија у трећи објекат дома, Гајовић каже да ће бити ослобођене собе у постојећем објекту, које ће бити искориштене за смјештај студената.

Према његовим ријечима, земља која је лагерована испред објекта Дома два, предвиђена је за садњу туја поред бетонске ограде, гдје ће се копати и насути око 70 центиметара хумусне земље, а уз адекватну фолију неће пролазити коров и растиње.

Такође, депонована је и хумусна земља за хортикултуру за изравнавање зелених површина.

Гајовић подсјећа да су на спортским теренима на Kорану постављени ЛЕД рефлектори, офарбане трибине, стубови за рефлекторе, а простор је покривен видео-надзором. У плану је да се уради један терен за тенис, који је првенствено за студенте, али моћи ће да се користи и у комерцијалне сврхе.

„Има много тога да се ради и на уређењу зелених површина на спортским теренима. Недостаје и дренажа која би одводила површинске воде. За ово су потребна велика новчана средства како би се то реализовало, а радићемо интензитетом колико будемо финансијски могли“, навео је Гајовић.

Он поручује све што Студентски центар на Палама ради јесте с циљем да буду створени добри услови студентима за бављење спортом и рекреацију на теренима.

Гајовић је захвалио предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, Влади Српске и ресорном министарству за подршку.

Filter 2019