Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Ispunjeni uslovi za izgradnju velikog trgovačkog centra u Istočnom Novom Sarajevu

Autor: FILTER/M.K

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su program uređenja gradskog građevinskog zemljišta za ovu godinu koji podrazumijeva investicije u iznosu većem od 10 miliona maraka.

Kako je pojasnio načelnik opštine, investicije se odnose na uređenje parking prostora, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, izgradnju javne rasvjete i javnih objekata.

Usvojena je izmjena regulacionog plana Centar 3, a odnosi se na mjesto izgradnje nove osnovne škole, kao i izmjena dijela regulacionog plana Centar 1, dio u kome se planira izgradnja tržnog centra (zemljište u blizini TC Tom).

„Regulacioni plan Centar 3 je djelimično prilagođen potrebama izgradnje nove osnovne škole koja je jednim dijelom pomjerena radi lakšeg izvođenja radova. U sekciji M regulacionog plana Centar 1 predviđena je izgradnja jednog velikog trgovačkog centra. Izmjena je pokrenuta na zahtjev vlasnika parcele. I na sjednici na kojoj je bila Odluka o pokretanju izmjene ovog regulacionog plana, rekao sam da ne možemo odlučiti o tome hoće li veliki lanac trgovačkih centara doći u našu opštinu, ali da možemo na bazi zahtjeva investitora prilagoditi izgradnju regulacionog plana, što smo danas i uradili”, rekao je Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Iako još uvijek nema zvanične potvrde, kako se ranije navodilo u javnosti, interes za izgradnju pokazao je veliki trgovački lanac Lidl.

Klub odbornika SDS-a na današnjoj sjednici podnio je prijedlog da se za određene kategorije umanji cijena zakupa poslovnih prostora u novoj sportskoj dvorani.

„Da se cijena zakupa poslovnih prostora umanji za 50 odsto članovima porodica poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima, a 40 odsto borcima prve kategorije. Zakonom je jasno definaisana svaka kategorija i smatramo da se prednost i značaj trebaju dati ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca, jer su oni dali živote i dijelove tijela za RS”, pojasnila je Bosiljka Dunjić iz SDS-a.

Filter 2019