Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Испуњени услови за изградњу великог трговачког центра у Источном Новом Сарајеву

Аутор: ФИЛТЕР/М.К

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су програм уређења градског грађевинског земљишта за ову годину који подразумијева инвестиције у износу већем од 10 милиона марака.

Kако је појаснио начелник општине, инвестиције се односе на уређење паркинг простора, изградњу нових и реконструкцију постојећих саобраћајница, изградњу јавне расвјете и јавних објеката.

Усвојена је измјена регулационог плана Центар 3, а односи се на мјесто изградње нове основне школе, као и измјена дијела регулационог плана Центар 1, дио у коме се планира изградња тржног центра (земљиште у близини ТЦ Том).

„Регулациони план Центар 3 је дјелимично прилагођен потребама изградње нове основне школе која је једним дијелом помјерена ради лакшег извођења радова. У секцији М регулационог плана Центар 1 предвиђена је изградња једног великог трговачког центра. Измјена је покренута на захтјев власника парцеле. И на сједници на којој је била Одлука о покретању измјене овог регулационог плана, рекао сам да не можемо одлучити о томе хоће ли велики ланац трговачких центара доћи у нашу општину, али да можемо на бази захтјева инвеститора прилагодити изградњу регулационог плана, што смо данас и урадили”, рекао је Јован Kатић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Иако још увијек нема званичне потврде, како се раније наводило у јавности, интерес за изградњу показао је велики трговачки ланац Лидл.

Kлуб одборника СДС-а на данашњој сједници поднио је приједлог да се за одређене категорије умањи цијена закупа пословних простора у новој спортској дворани.

„Да се цијена закупа пословних простора умањи за 50 одсто члановима породица погинулих бораца и ратним војним инвалидима, а 40 одсто борцима прве категорије. Законом је јасно дефинаисана свака категорија и сматрамо да се предност и значај требају дати ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца, јер су они дали животе и дијелове тијела за РС”, појаснила је Босиљка Дуњић из СДС-а.

Filter 2019