Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Још један успјешан љубичасти новембар за “Мрвице”

Извор: ФИЛТЕР

У току новембра мјесеца 2021. године Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској “Мрвице” је организовало низ активности обједињених у манифестацији “Љубичасти новембар”.

Поред подизања свијести грађана о пријевременом рођењу, циљ Мрвица је пружање помоћи и подршка породицама које имају пријевремено рођену дјецу, али и континуирана подршка у прикупљању средстава за што боље опремање одјељења на којима бораве пријевремено рођена дјеца.

“Тако смо крајем прошле године, узимајући у обзир значај стварања једнаких могућности и права на здравље најмлађих, одлучили да покренемо програм социјалног укључивања и оснаживања дјеце, али и њихових родитеља, у свакодневном ризику који их окружује. За реализацију овог пројекта нам је био неоходан прилагођен простор који би постао темељ за редовни и квалитетан рад са дјецом”, саопштено је из овог Удружења.

Обиљежавањем “Љубичастог новембра” циљ је био да “Мрвице” позову све приватне и пословне донаторе, да им помогну у реализацији ове идеје, како би што прије утицали на оснаживање Мрвица и излазак из тог зачараног круга. Циљ им је био и укључити у кампању што више људи који ће помоћи остварењу визије дјетињства једнаких прилика, за сву дјецу рођену прије времена.

Додају да, иако многи сегменти овог проблема нису у њиховим рукама, оно што као заједница можемо учинити је да њихов живот заједно учинимо бољим и љепшим.

“Данас, 14. јануара 2022. године, два мјесеца након одржане донаторске вечери у Бањој Луци обавјештавамо јавност, републичке институције, наше суграђане, привредне субјекте, пријатеље мрвица и све наше мрвице да смо у кампањи “Ми за њих” у склопу Љубичастог новембра прикупили 25.795,00 конвертибилних марака од донација, како директним уплатама, тако и кроз разне пројекте, а грађани Републике Српске су позивањем броја у м:тел мрежи обезбиједили 3.583,00 KМ што укупно чини 29.378,00 KМ. Толико пута вам хвала”, наводи се у саопштењу.

Прикупљени новац ће бити уложен у адаптирање просторија и отварање Центра за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине „Мој мрвичасти кутак“, на адреси Ђуре Ђаковића бр. 12, Бања Лука.

Велику захвалност “Мрвице” дугују Kабинету предсједника и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, Влади Републике Српске и премијеру Владе Радовану Вишковићу, Граду Бања Лука и градоначелнику Драшку Станивуковићу, Унији удружења послодаваца Републике Српске и предсједнику Уније Саши Тривићу, компанији Ђаковић д.о.о и свим донаторима који су препознали и подржавају рад Удружења у континуитету.

Са адаптацијом простора почеће крајем јануара и надају се да ће до маја, када се обиљежава Међународни дан родитеља пријевремени рођене дјеце, моћи отворити врата Центра за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине “Мој мрвичасти кутак”.

Filter 2019