Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Strahinja Erić za Olimpijadu želi da bude u top formi

Izvor: Srna

Strahinja Erić, član paljanskog Smučarskog kluba “Sarajevo – Istočno Sarajevo”, aktivno se priprema za učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu u februaru 2022. godine, na kojima želi da nastupi u top formi.
Na Olimpijadi će nastupiti u disciplini sprint na 1.500 metara, distanca 15 kilometara klasičnim korakom i 50 kilometara slobodno.

Erić je za Srnu rekao da je nevjerovatan osjećaj osvojiti nacionalnu normu za odlazak na Olimpijske igre, što je cilj svakog sportiste.

“Pripreme su davno počele. Vrijedno radim zajedno sa trenerom Mladenom Plakalovićem i pokušaćemo da za Olimpijske igre budem u top-formi. Sve je usmjereno na Olimpijadu”, istakao je Erić.

Očekuje, kaže, da bi mu najveći uspjeh bio da na sprintu, gdje je najbolji, uđe u prvu polovinu, što smatra da nije nemoguće, ali jeste dosta teško.

Erić je napomenuo da će sa njim na Zimske olimpijske igre poći i Sanja Kusmuk, dok će se u alpskom skijanju iz BiH takmičiti Elvedina Muzaferija i Emir Lokmić, te Mirza Nikolajev u disciplini sankanje.

Erić je nedavno nastupao u Italiji, Švajcarskoj, Turskoj gdje je otišao zbog treninga i ulaska u kontinuitet trka, a osvojio dobre rezultate.

Prema njegovim riječima, u Turskoj je osvojio drugo mjesto slobodnim stilom na 10 kilometara i četvrto mjesto na trci 10 kilometara klasik.

“Osvojio sam najbolje bodove u svojoj karijeri, tako da sada imam ukupno 58 FIS bodova, što je u normi svjetskog kupa”, naglasio je Erić, koji je istakao da je zadovoljan ovom sezonom i nada se da će biti spreman do Olimpijade.

Strahinja Erić je u oktobru proglašen i za najvoljeg sportistu grada Istočno Sarajevo u 2020. godini.

Filter 2019