Fri. Aug 12, 2022
ћирилица /латиница

Страхиња Ерић за Олимпијаду жели да буде у топ форми

Извор: Срна

Страхиња Ерић, члан паљанског Смучарског клуба “Сарајево – Источно Сарајево”, активно се припрема за учешће на Зимским олимпијским играма у Пекингу у фебруару 2022. године, на којима жели да наступи у топ форми.
На Олимпијади ће наступити у дисциплини спринт на 1.500 метара, дистанца 15 километара класичним кораком и 50 километара слободно.

Ерић је за Срну рекао да је невјероватан осјећај освојити националну норму за одлазак на Олимпијске игре, што је циљ сваког спортисте.

“Припреме су давно почеле. Вриједно радим заједно са тренером Младеном Плакаловићем и покушаћемо да за Олимпијске игре будем у топ-форми. Све је усмјерено на Олимпијаду”, истакао је Ерић.

Очекује, каже, да би му највећи успјех био да на спринту, гдје је најбољи, уђе у прву половину, што сматра да није немогуће, али јесте доста тешко.

Ерић је напоменуо да ће са њим на Зимске олимпијске игре поћи и Сања Kусмук, док ће се у алпском скијању из БиХ такмичити Елведина Музаферија и Емир Локмић, те Мирза Николајев у дисциплини санкање.

Ерић је недавно наступао у Италији, Швајцарској, Турској гдје је отишао због тренинга и уласка у континуитет трка, а освојио добре резултате.

Према његовим ријечима, у Турској је освојио друго мјесто слободним стилом на 10 километара и четврто мјесто на трци 10 километара класик.

“Освојио сам најбоље бодове у својој каријери, тако да сада имам укупно 58 ФИС бодова, што је у норми свјетског купа”, нагласио је Ерић, који је истакао да је задовољан овом сезоном и нада се да ће бити спреман до Олимпијаде.

Страхиња Ерић је у октобру проглашен и за највољег спортисту града Источно Сарајево у 2020. години.

Filter 2019