Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /latinica

“Južni vetar: Ubrzanje” od večeras u bioskopu u Istočnom Sarajevu

Izvor: FILTER

Bioskop My Cinema nastavlja sa radom u ugodnom ambijentu dvorane Kulturnog Centra Istočno Novo Sarajevo od 11. novembra sa BH premijerom dugo očekivanog nastavka srpskog blokbastera „Južni vetar: Ubrzanje“ te vikend projekcijama novog animiranog hita „Nepopravljivi Ron“ u sinhronizovanoj verziji.

Novi bioskop My Cinema Istočno Sarajevo od 11. novembra najavljuje otvaranje nastavka akcionog blokbastera Miloša Avramovića „Južni vetar: Ubrzanje“ u premijeri paralelno sa svim kinima u BiH.

Originalni film iz 2018. postao je najgledaniji film u regiji u prethodne dvije dekade te je u bioskopima u Srbiji ostvario rezultat od preko 600.000 gledalaca a u BH bioskopima suvereno osvojio prvo mjesto najgledanijih filmova u 2018.godini sa preko 100.000 gledalaca. Nakon filma je snimljena serija od 14 epizoda, a sada život glavnog lika Petra Maraša nastavlja tamo gdje je serija stala.

Petar Maraš u novom filmu koristi sve prednosti novostečenog statusa „nedodirljivog vođe srpskog podzemlja“, pod zaštitom same države. U želji da proširi i ozakoni posao, nezakonito stečeni novac Maraš ulaže u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vjernim Baćom odlazi u istočnu Srbiju. Tamo saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu.

Život na kocki, igranje po pravilima međunarodnih narko-kartela i brojne spektakularne akcijske scene – to su samo neki detalji onoga što nas čeka u Ubrzanju.

Scenario „Južni vetar: Ubrzanje“ potpisuju redatelj Miloš Avramović i Petar Mihajlović, dok su producenti filma Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

Miloš Biković i Miodrag Radonjić ponovo su u ulogama Maraša i Baće, a podršku im daje Car, kojeg glumi legendarni Miki Manojlović. Luka Grbić je u ulozi mlađeg Maraša, dok je vodeća ženska junakinja Jovana Stojiljković. Između ostalih ćemo u ovom dijelu gledati i Gorana Navojca, te Aleksandra Berčeka, Mariana Valeva, Zaharima Baharova, Maka Marinova, Anastasiu Everal i mnoge druge.

Premijera filma u bioskopu My Cinema zakazana je za četvrtak 11. novembra u 21:00 sat a film će se u sedmici od 12. do 17. novembra prikazivati u terminima od 18.00 i 20.30 sati, u subotu i nedjelju 13. i 14. novembra i u terminu od 15.30 sati.


Od 13.novembra bioskop za najmlađe gledaoce i njihove roditelje uvodi i prijepodnevne matineja projekcije sa projekcijama najnovijeg animiranog hita „Nepopravljivi Ron“.

To je priča o savremenom prijateljstvu između stidljivog i povučenog dečaka Barnija i njegovog neobičnog, pričljivog i razigranog prijatelja robota Rona. Karaktere su oživeli poznati srpski glumci Nikola Rakočević, Marko Marković, Nebojša Milovanović i Marko Janjić. Posebno je zanimljivo što su u sinhronizaciji učestvovale popularna srpska voditeljka – Dragana Kosjerina i čuvena pevačica Maja Odžaklijevska.

Projekcije animiranog hita kojeg je u prvih deset dana u BH kinima pogledalo gotovo 10.000 mališana i njihovih roditelja u bioskopu My Cinema zakazane su za subotu i nedjelju 13. i 14. novembra u terminima od 11.00 i 13.00 sati.

Sve informacije oko termina projekcija, repertoara bioskopa, cijena karata i te sve informacije oko telefonske rezervacije karata svi zainteresovani mogu pronaći na fejsbuk stranici i instagram profilu bioskopa (My Cinema Istočno Sarajevo).

Filter 2019