Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /латиница

Одређен притвор за шест ухапшених у акцији “Транспортер”

Извор: АТВ, РТРС

Суд БиХ одредио је притвор за шест ухапшених у акцији “Транспортер”, потврдио је за АТВ тужилац Тужилаштва БиХ Дубравко Чампара.

Они се терете за неовлаштену производњу и промет опојних дрога.

Тужилаштво БиХ је приједлог за одређивање притвора упутило Суду због опасности од бјекства и да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

У овој акцији је ухапшено девет особа, а за двије особе, које су обухваћене акцијом, још увијек се трага.

Осумњичени, који су лишени слободе, под истрагом су и терете се да су дужи период вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет опојних дрога са подручја западног Балкана према земљама ЕУ, као и са подручја земаља ЕУ према БиХ и земљама региона.

Према прикупљенин доказима, осумњичени су повезани са организованим криминалним групама које дјелују у земљама региона, нарушавајући безбједност грађана и владавину права.

Подсјећамо, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су прије два дана у оквиру оперативне акције кодног назива “Транспортер” пронашли и одузели 303 килограма опојне дроге сканк, а привремено је одузето више скупоцјених путничких моторних возила.

У акцији “Транспортер” учествовали су припадници СИПА-e и кантонални МУП-oви Сарајево и Тузла, те полицијски службеници Управе кримриминалистичке полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, те полицијских управа Бањалука, Приједор, Градишка и Источно Сарајево, док се све активности спроводе по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ.

Filter 2019