Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /latinica

Bujak i Matić ostvarili dječački san: Nismo došli samo da učestvujemo, već da osvojimo Svjetsko prvenstvo

Izvor: sportdc.net

Takmičari džiu džicu kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, Davor Bujak i Lazar Matić, sutra će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju.
Obojici je ovo prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, a u svojoj već bogatoj sportskoj biografiji imaju titulu prvaka Evrope. Kako kažu za sportdc.net, za njih je ovo ispunjenje sna i za nastup na svjetskoj smotri su se spremali čitavu svoju karijeri.

“Ako Bog da, sutra Lazar i ja nastupamo na Svjetskom prvenstvu i ostvarujemo svoj dječački san, o kojem smo godinama maštali. Trudili smo se jako, trenirali bez bilo kakvog izgovora i na svakom treningu davali sve od sebe kako bismo postali šampioni. Evropu smo uzeli, na redu je čitav svijet. Radim prvu borbu protiv Italijana, a onda bih poslije toga trebao raditi sa Crnogorcem. Sutra se srce ostavlja na tatamiju i daje sve od sebe. Ciljamo visoko, pa ćemo vidjeti. Daće Bog da i ove medalje proslavimo kako dolikuje, rekao je za sportdc.net Davor Bujak pred nastup na Svjetskom prvenstvu.

Lazar Matić dodaje i da oni nisu došli na ovo Svjetsko prvenstvo samo da učestvuju, već i da ga osvoje.

“Davor i ja smo napokon uspjeli da dođemo na Svjetsko prvenstvo, a nakon što smo obojica osvojili titulu prvaka Evrope. Nismo došli samo da budemo dio ovog prestižnog takmičenja, već da ga osvojimo. Sutra ćemo ostaviti srce na tatamiju kako bismo ostvarili naše snove. Spremamo se za ovaj dan već više od deset godina i nećemo ispustiti ovu šansu. Prva borba me očekuje oko 10 časova po vremenu u Istočnom Sarajevu protiv prvaka Nizozemske, dok u drugoj borbi čekam predstavnika Kolumbije oko sat kasnije. Zadovoljan sam žrijebom, s obzirom na to da je četverostruki prvak svijeta i prvak Rusije u drugom dijelu žrijeba, te njega tek mogu sresti u finalu i uz Božiju pomoć postati prvak svijeta pobjedivši trenutno najbolje rangiranog juniora na planeti”, rekao je Lazar Matić.

Davor Bujak radi kategoriju juniora do 85 kilograma i njegove borbe počinju oko devet časova po našem vremenu, dok Lazar Matić radi kategoriju juniora do 94 kilograma i on će krenuti sat kasnije.

Filter 2019