Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /латиница

Бујак и Матић остварили дјечачки сан: Нисмо дошли само да учествујемо, већ да освојимо Свјетско првенство

Извор: sportdc.net

Такмичари џиу џицу клуба “Славија” из Источног Сарајева, Давор Бујак и Лазар Матић, сутра ће наступити на Свјетском првенству у Абу Дабију.
Обојици је ово први наступ на Свјетском првенству, а у својој већ богатој спортској биографији имају титулу првака Европе. Kако кажу за sportdc.net, за њих је ово испуњење сна и за наступ на свјетској смотри су се спремали читаву своју каријери.

“Ако Бог да, сутра Лазар и ја наступамо на Свјетском првенству и остварујемо свој дјечачки сан, о којем смо годинама маштали. Трудили смо се јако, тренирали без било каквог изговора и на сваком тренингу давали све од себе како бисмо постали шампиони. Европу смо узели, на реду је читав свијет. Радим прву борбу против Италијана, а онда бих послије тога требао радити са Црногорцем. Сутра се срце оставља на татамију и даје све од себе. Циљамо високо, па ћемо видјети. Даће Бог да и ове медаље прославимо како доликује, рекао је за sportdc.net Давор Бујак пред наступ на Свјетском првенству.

Лазар Матић додаје и да они нису дошли на ово Свјетско првенство само да учествују, већ и да га освоје.

“Давор и ја смо напокон успјели да дођемо на Свјетско првенство, а након што смо обојица освојили титулу првака Европе. Нисмо дошли само да будемо дио овог престижног такмичења, већ да га освојимо. Сутра ћемо оставити срце на татамију како бисмо остварили наше снове. Спремамо се за овај дан већ више од десет година и нећемо испустити ову шансу. Прва борба ме очекује око 10 часова по времену у Источном Сарајеву против првака Низоземске, док у другој борби чекам представника Kолумбије око сат касније. Задовољан сам жријебом, с обзиром на то да је четвероструки првак свијета и првак Русије у другом дијелу жријеба, те њега тек могу срести у финалу и уз Божију помоћ постати првак свијета побједивши тренутно најбоље рангираног јуниора на планети”, рекао је Лазар Матић.

Давор Бујак ради категорију јуниора до 85 килограма и његове борбе почињу око девет часова по нашем времену, док Лазар Матић ради категорију јуниора до 94 килограма и он ће кренути сат касније.

Filter 2019