Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Nadežda Drašković sa prosjekom ocjena 9,82 najbolji diplomirani pravnik

Izvor: Srna

Svečanom akademijom povodom Dana i krsne slave Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su na Palama promovisana 52 diplomirana pravnika i tri magistra pravnih nauka.

Za najboljeg diplomiranog studenta prava izabrana je Nadežda Drašković sa prosjekom ocjena 9,82.

Draškovićeva je istakla da je iskustvo na Pravnom fakultetu kroz prvi ciklus definisalo nju kao osobu, te da joj je drago što će i drugi ciklus studija nastaviti na Palama.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je novinarima da je Pravni fakultet jedan od važnih stubova Univerziteta.

“Pravni fakultet jedan je od članica, a ima ih 17 u okviru Univerziteta, koji je izuzetno važan za nas i ima posebnu poziciju jer se tu školuju ljudi koji će sutra kreirati zakonodavni okvir u kojem ćemo mi da živimo”, istakao je Kulić.

Kulić je naveo da je kroz 27 godina Pravnog fakulteta u okviru Univerziteta ovu visokoškolsku ustanovu upisalo 7.500 studenta, a 1.643 diplomirao, što dovoljno govori o njegovoj snazi.

On kaže da je zadovoljan kvalitetom nastave koja se realizuje na Pravnom fakultetu na Palama, posebno što su bivši studenti postali izuzetno važne ličnosti u društveno-političkom životu kako Republike Srpske, tako i šire.

Dekan Pravnog fakulteta Goran Marković istakao je da danas Pravni fakultet ima svoj domaći nastavni kadar, te da je ostalo malo profesora koji dolaze sa drugih Univerziteta.

– Uspjeli smo da stabilizujemo broj studenata koji upisujemo u ovim teškim okolnostima što je veoma značajno, imajući u vidu demografsku sliku, pa i nelojalnu konkurenciju koja postoji među fakultetima i univerzitetima koji se vrlo često tržišno ponašaju, a ne bi smjelo biti tako – rekao je Marković.

Današnjoj promociji na Pravnom fakultetu prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dekan Pravnog fakultet u Nišu, te gosti iz javnog i političkog života.

Filter 2019