Надежда Драшковић са просјеком оцјена 9,82 најбољи дипломирани правник

Извор: Срна

Свечаном академијом поводом Дана и крсне славе Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас су на Палама промовисана 52 дипломирана правника и три магистра правних наука.

За најбољег дипломираног студента права изабрана је Надежда Драшковић са просјеком оцјена 9,82.

Драшковићева је истакла да је искуство на Правном факултету кроз први циклус дефинисало њу као особу, те да јој је драго што ће и други циклус студија наставити на Палама.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је новинарима да је Правни факултет један од важних стубова Универзитета.

“Правни факултет један је од чланица, а има их 17 у оквиру Универзитета, који је изузетно важан за нас и има посебну позицију јер се ту школују људи који ће сутра креирати законодавни оквир у којем ћемо ми да живимо”, истакао је Кулић.

Кулић је навео да је кроз 27 година Правног факултета у оквиру Универзитета ову високошколску установу уписало 7.500 студента, а 1.643 дипломирао, што довољно говори о његовој снази.

Он каже да је задовољан квалитетом наставе која се реализује на Правном факултету на Палама, посебно што су бивши студенти постали изузетно важне личности у друштвено-политичком животу како Републике Српске, тако и шире.

Декан Правног факултета Горан Марковић истакао је да данас Правни факултет има свој домаћи наставни кадар, те да је остало мало професора који долазе са других Универзитета.

– Успјели смо да стабилизујемо број студената који уписујемо у овим тешким околностима што је веома значајно, имајући у виду демографску слику, па и нелојалну конкуренцију која постоји међу факултетима и универзитетима који се врло често тржишно понашају, а не би смјело бити тако – рекао је Марковић.

Данашњој промоцији на Правном факултету присуствовали су представници Универзитета у Источном Сарајеву, декан Правног факултет у Нишу, те гости из јавног и политичког живота.

Filter 2019