Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /latinica

Startovala drumska trka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Izvor: Srna

Drumska trka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu startovala je iz Istočnog Sarajeva, a učestvuje oko 400 takmičara iz 35 zemalja.

Početak trke na Trgu Srbije ozvaničio je načelnik opštine Pale Boško Jugović i učesnicima poželio da postignu što bolji rezultat i poželio im da uživaju u sportskom nadmetanju.

“Neka najbolji ostvare plasman za Svjetsko prvensto, čiji ćemo ponosni domaćini biti početkom oktobra. Želim da uživate u prelijepim pejzažima olimpijske Jahorine i gostoprimstvu grada Istočnog Sarajeva i opština u njegovom sastavu”, istakao je Jugović u obraćanju biciklistima.

Portparol ovog događaja Dušan Repija rekao je Srni da se danas voze dvije odvojene trke, na dužinama od 64 i 100 kilometara.

On je naglasio da ovakvih kvalifikacionih trka u svjetu ima 25, a u skladu sa propozicijama, plasman na Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu ostvariće takmičari koji se izbore među 20 odsto najboljih od ukupnog broja učesnika trke.

Proglašenje pobjednika biće održano na cilju trke na Jahorini, u 14.00 časova.

Organizatori ove sportske manifestacije Biciklistički savez BiH i Asocijacija za sport.

U Istočnom Sarajevu je u četvrtak veče svečano otvorena kvalifikaciona biciklistička trka UCI Gran Fondo serija 2021, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu, koje će biti održano od 5. do 10. oktobra u Istočnom Sarajevu.

Filter 2019