Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

Kod šest osoba u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bilnici u Foči te u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju u izvršeno je testiranje 260 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod šest osoba.

Radi se o dva muškarca i četiri žene, mlađe i srednje životne dobi iz Banjaluke, Mrkonjić Grada, Bijeljine, Vlasenice, Zvornika i Prijedora.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.473 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.809 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada  su se oporavile 56.132 osobe, a testirano je ukupno 290.945 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 45, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 19, a u ostalim bolnicama 26. Na respiratoru su 2 osobe (1 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 1 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 120 osoba, a nadzor je završen kod 193.685 osoba.

Filter 2019