Tue. Nov 30, 2021
ћирилица /латиница

Кoд шест особa у РС потврђено присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство Републике Српске

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској билници у Фочи те у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју у извршено је тестирање 260 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код шест особа.

Ради се о два мушкарца и четири жене, млађе и средње животне доби из Бањалуке, Мркоњић Града, Бијељине, Власенице, Зворника и Приједора.


У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.473 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.809 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада  су се опоравиле 56.132 особе, а тестирано је укупно 290.945 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 45, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 19, а у осталим болницама 26. На респиратору су 2 особе (1 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 1 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 120 особа, а надзор је завршен код 193.685 особа.

Filter 2019