Sat. Jan 22, 2022
ћирилица /latinica

Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

Izvor: Srna

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, uz povoljne vremenske uslove, a zbog visoke dnevne temperature vozačima se savjetuje da izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Crkvina-Modriča jedan, kao i dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/ u dužini od 1,55 km i regulisan privremenom signalizacijom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, gdje dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja, koji reguliše privremena signalizacija.

Zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale u tunelu “Kalovita brda” izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ gdje su u toku radovi u tunelu “Ugar”.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju dionice magistralnog puta Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, saobraćaj se odvija usporeno.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na spoju magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim saobraćaja na spoju dionica magistralnih puteva Doboj-Doboj /Poljice/ i dionici Rudanka-Doboj.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice dionice magistralnog puta Ivanjska –Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim saobraćaja i privremeno postavljena signalizacija.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik u toku je uređenje puta, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj će, po potrebi, povremeno biti obustavljan od 7.00 do 17.00 časova u trajanju do jedan sat.

Na regionalnom putnom pravcu na dionici Stari Majdan-Lamovita, zbog izvođenja radova, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča1-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-entitetska granica /Karuše/, te na dionici Crkvina-Modriča 1 i privremeno je postavljena saobraćajna signalizacija.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han-entitetska granica /Križ/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret će biti prevožen na dionicama Kotor Varoš-Banjaluka /carina/-granični prelaz Gradiška /do 29. juna/, međuentitetska linija Banj Brdo-granični prelaz Rača /do 16. jula/, međuentitetska linija Stanić Rijeka-granični prelaz Brod /do 26. juna/ i međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod /do 13. jula/.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice 2- Šargovac u mjestu Trn, jer nakon destrukcija nadožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica sa Crnom Gorom /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH zbog održavanja manifestacije od 16:00 do 17:00 časova biće obustavljen saobraćaj u Donjem Vakufu. a do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Kroz tunel Crnaja /na putu Konjic-Jablanica/ u funkciji su obje trake, a do 1. jula ostaju na snazi obustave saobraćaja u noćnim časovima od 23:00 do 4:30 časova, sa mogućnošću povremenog propuštanja vozila, ukoliko se formiraju duže kolone.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionica Simin Han-Caparde/, gdje se saobraćaj od 22:00 do 6:00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Filter 2019