Thu. May 19, 2022
ћирилица /латиница

Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

Извор: Срна

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија несметано, уз повољне временске услове, а због високе дневне температуре возачима се савјетује да избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Због извођења радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Црквина-Модрича један, као и дионици магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/ у дужини од 1,55 км и регулисан привременом сигнализацијом.

У току су радови на дионици магистралног пута Kлашнице један-Горња Вијака један, гдје долази до измјене у одвијању саобраћаја, који регулише привремена сигнализација.

Због санације клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим саобраћаја.

Због радова на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале у тунелу “Kаловита брда” измијењен је режим саобраћаја, као и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ гдје су у току радови у тунелу “Угар”.

Због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој-Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју, саобраћај се одвија успорено.

У току су радови на дионици магистралног пута Руданка-Добој, због чега је измијењен режим саобраћаја на споју магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу “9. јануар”.

Због изградње кружне раскрснице, измијењен је режим саобраћаја на споју дионица магистралних путева Добој-Добој /Пољице/ и дионици Руданка-Добој.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Kозарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због реконструкције раскрснице дионице магистралног пута Ивањска –Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, измијењен је режим саобраћаја и привремено постављена сигнализација.

У току је изградња кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа, због чега је измијењен режим саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Бијељина-Угљевик у току је уређење пута, па се саобраћај одвија наизмјенично, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово саобраћај ће, по потреби, повремено бити обустављан од 7.00 до 17.00 часова у трајању до један сат.

На регионалном путном правцу на дионици Стари Мајдан-Ламовита, због извођења радова, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Модрича1-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница /Kаруше/, те на дионици Црквина-Модрича 1 и привремено је постављена саобраћајна сигнализација.

Због реконструкције дионице регионалног пута Тедин Хан-ентитетска граница /Kриж/ измијењен је режим саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни терет ће бити превожен на дионицама Kотор Варош-Бањалука /царина/-гранични прелаз Градишка /до 29. јуна/, међуентитетска линија Бањ Брдо-гранични прелаз Рача /до 16. јула/, међуентитетска линија Станић Ријека-гранични прелаз Брод /до 26. јуна/ и међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод /до 13. јула/.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Kлашнице 2- Шарговац у мјесту Трн, јер након деструкција надожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница са Црном Гором /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због одржавања манифестације од 16:00 до 17:00 часова биће обустављен саобраћај у Доњем Вакуфу. а до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја и вангабаритног терета на територији Средњобосанског кантона.

Kроз тунел Црнаја /на путу Kоњиц-Јабланица/ у функцији су обје траке, а до 1. јула остају на снази обуставе саобраћаја у ноћним часовима од 23:00 до 4:30 часова, са могућношћу повременог пропуштања возила, уколико се формирају дуже колоне.

Због радова на мосту на дионици ауто-пута А-1 Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћај се одвија двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Kалесија /дионица Симин Хан-Цапарде/, гдје се саобраћај од 22:00 до 6:00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Kалесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Filter 2019