Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Ekipa „3×3 Ub Cerex“ iz Srbije pobjednik 18. Međunarodnog FIBA turnira u uličnom basketu

Autor: FILTER/D.L.

Miroslav Pašajlić, Strahinja Stajčić, Miloš Milovanović i Marko Branković osvojili su sinoć 18. Međunarodni FIBA 3×3 turnir u uličnom basketu koji je održan u Palama. Pobjednička ekipa „3×3 Ub Cerex“ plasirala se na Evropsko prvenstvo u basketu koje će biti održano sljedećeg vikenda u Poatjeu u Parizu.

Miroslav Pašalić, jedan od košarkaša pobjedničke ekipe „3×2 Ub Cerex“ istakao je da je konkurencija u borbi za najboljeg bila veoma jaka jer su sve ekipe pružile svoj maksimum kako bi ponijele titulu najboljih. Zahvalio se publici na podršci, te je izrazio očekivanja da će i sljedeće godine zaigrati na paljanskom terenu.

„Mi smo prvi put u Palama i stvarno smo oduševljeni cijelom organizacijom. Prvi put nakon dvije godine vidimo publiku na tribinama. Konkurencija je bila veoma teška jer su se svi maksimalno borili za čelindžer u Poatjeu koji će biti odigran sljedećeg vikenda. Mi smo svoj cilj ostvarili, tako da u srijedu ili četvrtak krećemo za Francusku i nadamo se da ćemo osvojiti i taj turnir“, istakao je Pašalić.

Jedan od organizatora Međunarodnog FIBA 3×3 turnira u uličnom basketu Marko Lazarević, istakao je da je ovogodišnji turnir okupio 160 učesnika iz BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, te da predstavlja jedan od najkvalitetnijih turnira do sada.

„Povratne reakcije publike su sjajne i to je ono što nas čini srećnim i motivisanim da nastavimo sa organizacijom, jer Pale zaslužuju i više od ovoga. Hvala svim ekipama za učešće i čestitam pobjednicima”, dodao je Lazarević.

Nagrade i pehare prvoplasiranima dodijelili su gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Pale Boško Jugović. Zahvalili su se organizatorima na realizaciji turnira koji je okupio 43 ekipe iz BiH i drugih država.

Pobjednici su, pored plasmana na Evropsko prvenstvo, dobili i novčanu nagradu u iznosu od 2.200 KM, dok su drugoplasirani, ekipa „3×3 Obilić Onix“, u sastavu Oliver Klačar, Nemanja Drašković, Nikola Perković i Marko Dugošija, osvojili pehar i novčanu nagradu od 600,00 KM.

Na turniru je odigrana i revijalna utakmica, na kojoj su učestvovala djeca Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“ iz Pala, kao i tradicionalno humanitarno Šutiranje za tri poena, u kojem su najbolji bili Uroš Savić i Miloš Vukašinović, a prikupljena sredstva od ovoga takmičenja biće uplaćena socijalno ugorženim porodicama sa prostora opštine Pale.

Nagrada za fer plej (fair play) „Aco Tomić“, dodijeljena je ekipi „3×3 Ljubljana East“ iz Slovenije koja je pokazala najbolji i najkorektniji odnos prema basketu na turniru.

Na turniru je proglašena i idealna trojka turnira, a to su Miroslav Pašajlić, Jure Gunjina i Nemanja Drašković.

Međunarodni FIBA 3×3 Turnir u uličnom basketu u Palama jedini je u BiH koji je ove godine od međunarodne krovne košarkaške organizacije FIBA dobio prestižni „Satellite“ status.

Filter 2019