Wed. May 18, 2022
ћирилица /латиница

Екипа „3×3 Ub Cerex“ из Србије побједник 18. Међународног ФИБА турнира у уличном баскету

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Мирослав Пашајлић, Страхиња Стајчић, Милош Миловановић и Марко Бранковић освојили су синоћ 18. Међународни ФИБА 3×3 турнир у уличном баскету који је одржан у Палама. Побједничка екипа „3×3 Ub Cerex“ пласирала се на Европско првенство у баскету које ће бити одржано сљедећег викенда у Поатјеу у Паризу.

Мирослав Пашалић, један од кошаркаша побједничке екипе „3×2 Ub Cerex“ истакао је да је конкуренција у борби за најбољег била веома јака јер су све екипе пружиле свој максимум како би понијеле титулу најбољих. Захвалио се публици на подршци, те је изразио очекивања да ће и сљедеће године заиграти на паљанском терену.

„Ми смо први пут у Палама и стварно смо одушевљени цијелом организацијом. Први пут након двије године видимо публику на трибинама. Конкуренција је била веома тешка јер су се сви максимално борили за челинџер у Поатјеу који ће бити одигран сљедећег викенда. Ми смо свој циљ остварили, тако да у сриједу или четвртак крећемо за Француску и надамо се да ћемо освојити и тај турнир“, истакао је Пашалић.

Један од организатора Међународног ФИБА 3×3 турнира у уличном баскету Марко Лазаревић, истакао је да је овогодишњи турнир окупио 160 учесника из БиХ, Србије, Словеније, Црне Горе и Хрватске, те да представља један од најквалитетнијих турнира до сада.

„Повратне реакције публике су сјајне и то је оно што нас чини срећним и мотивисаним да наставимо са организацијом, јер Пале заслужују и више од овога. Хвала свим екипама за учешће и честитам побједницима”, додао је Лазаревић.

Награде и пехаре првопласиранима додијелили су градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Пале Бошко Југовић. Захвалили су се организаторима на реализацији турнира који је окупио 43 екипе из БиХ и других држава.

Побједници су, поред пласмана на Европско првенство, добили и новчану награду у износу од 2.200 КМ, док су другопласирани, екипа „3×3 Оbilić Onix“, у саставу Оливер Kлачар, Немања Драшковић, Никола Перковић и Марко Дугошија, освојили пехар и новчану награду од 600,00 КМ.

На турниру је одиграна и ревијална утакмица, на којој су учествовала дјеца Удружења за дјецу и омладину са посебним потребама „Сунце“ из Пала, као и традиционално хуманитарно Шутирање за три поена, у којем су најбољи били Урош Савић и Милош Вукашиновић, а прикупљена средства од овога такмичења биће уплаћена социјално угорженим породицама са простора општине Пале.

Награда за фер плеј (fair play) „Ацо Томић“, додијељена је екипи „3×3 Ljubljana East“ из Словеније која је показала најбољи и најкоректнији однос према баскету на турниру.

На турниру је проглашена и идеална тројка турнира, а то су Мирослав Пашајлић, Јуре Гуњина и Немања Драшковић.

Међународни FIBA 3×3 Турнир у уличном баскету у Палама једини је у БиХ који је ове године од међународне кровне кошаркашке организације FIBA добио престижни „Satellite“ статус.

Filter 2019