Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Cvijanović u Trnovu: Ogroman privredni i turistički potencijal

Izvor: RTRS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će svi započeti i najavljeni projekti u opštini Trnovo da promijene privrednu i turističku sliku ove opštine, koja ima ogroman potencijal.

U Trnovu je realizovano više infrastrukturnih projekata, od završetka Trga Srđana Kneževića, rekonstrukcije osnovne škole, izgradnje fiskulturne sale, do izgradnje I uređenja ulica I puteva. I pored značajne podrške Vlade Srpske I donatroskih sredstava Vlade Srbije Trnovo zaostaje u svom razvoju. Perspektive ipak ima prije svega u privrednom I turističkom sektoru.

– Raduje me što ćemo u turističkom smislu imati veliku razvojnu šansu što se neće vidjeti odmah ali sve što smo do sada radili bilo je planski.Prvo smo razvili infrastrukturu, obnovili školu, puteve, stvorili uslove za bolji život I tako pomogli ljudima – istakla je  Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

U Trnovu najveću nadu polažu u završetak projekata na Jahorini što bi dovelo do značajnijeg priliva sredstava I punjenja opštinskog budžeta.

– Kad je riječ o Jahorini mi imamo ogromne potencijale.Imamo već negdje oko 2.000 ležaja, a ove godine smo ušli u izgradnju savremenih objekata kao u velikim turističkim centrima:očekujemo za dvije godine velika sredstva u budžetu opštine – poručio je Dragomir Gagović, načelnik Trnova.

Za ukupnu podršku koju je pružila Trnovu u vrijeme dok je obavljala dužnost predsjednice Vlade Srpske Željki Cvijanović je uručena Povelja opštine.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com