Цвијановић у Трнову: Огроман привредни и туристички потенцијал

Извор: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће сви започети и најављени пројекти у општини Трново да промијене привредну и туристичку слику ове општине, која има огроман потенцијал.

У Трнову је реализовано више инфраструктурних пројеката, од завршетка Трга Срђана Кнежевића, реконструкције основне школе, изградње фискултурне сале, до изградње И уређења улица И путева. И поред значајне подршке Владе Српске И донатроских средстава Владе Србије Трново заостаје у свом развоју. Перспективе ипак има прије свега у привредном И туристичком сектору.

– Радује ме што ћемо у туристичком смислу имати велику развојну шансу што се неће видјети одмах али све што смо до сада радили било је плански.Прво смо развили инфраструктуру, обновили школу, путеве, створили услове за бољи живот И тако помогли људима – истакла је  Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.

У Трнову највећу наду полажу у завршетак пројеката на Јахорини што би довело до значајнијег прилива средстава И пуњења општинског буџета.

– Кад је ријеч о Јахорини ми имамо огромне потенцијале.Имамо већ негдје око 2.000 лежаја, а ове године смо ушли у изградњу савремених објеката као у великим туристичким центрима:очекујемо за двије године велика средства у буџету општине – поручио је Драгомир Гаговић, начелник Трнова.

За укупну подршку коју је пружила Трнову у вријеме док је обављала дужност предсједнице Владе Српске Жељки Цвијановић је уручена Повеља општине.

Filter 2019