Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /latinica

Saopštenje za javnost povodom zloupotrebe podataka magazina „Paljanske novosti“

Izvor: Paljanske novosti

Saopštenje “Paljanskih novosti” prenosimo u cjelosti.

Povodom objava lažne Internet stranice www.paljanske.ba, koja sa jasnim ciljem zloupotrebe podataka i brenda „Paljanske novosti“, objavljuje tekstove i koristi istoimenu facebook stranicu „Paljanske novosti“, kao društveno odgovoran medij osjećamo moralnu obavezu da se ogradimo od laži, obratimo javnosti i saopštimo da MAGAZIN „PALJANSKE NOVOSTI“ NE STOJI IZA TE STRANICE, KAO NI NJENIH NAVODA I OBJAVA.

Naime, bivše kolege, Danilo Milidrag i Miloš Malović, sa kojima smo prekinuli saradnju već prvih mjeseci od osnivanja, da li zbog povrijeđene sujete ili čak političkih razloga, pokušavaju da zloupotrijebe ime našeg prepoznatljivog medija, kao i naše lične podatke.

Protiv navedenih pokrenut je krivični postupak zbog prekršaja tri člana Krivičnog zakona Republike Srpske, u koji je uključeno i posebno odjeljenje Ministarstva Republike Srpske – Odjeljenje za viskotehnološki kriminalitet, pa s ciljem prenošenja istinite i pravovremene informacije, građanima koji redovno prate i vjeruju mediju „Paljanske novosti“, ukazujemo da su sve objave navedenih Internet i facebook stranica lažne, zakonski nedozvoljene i nikako ne odražavaju rad magazina „Paljanske novosti“.

Jedina ispravna Internet adresa magazina „Paljanske novosti“ jeste www.paljanskenovosti.ba i facebook stranica „Paljanske novosti“, gdje možete pročitati istinite i blagovremene informacije o događajima u našoj opštini.

„Paljanske novosti“ ne bave se predviđanjima, kvaziistraživanjima i eventualnim ishodima društvenih procesa, već, kao i svaki ozbiljan medij, prenosimo isključivo provjerene, činjenicama potkrijepljene i istinite informacije, što i građani sami prepoznaju i nagrađuju naš trud posjetama portala iznad 50.000 na mjesečnom nivou.

Razumijemo da bivšim kolegama smeta naš uspjeh i bez njihove „stručne“ pomoći, ali želimo da javnost shvati da su odavno izašli iz zakonskih okvira, te da će, u skladu sa svojim postupcima, biti i sankcionisani.

Naše redovne čitaoce i vjerne pratioce na društvenim mrežama, ovim putem molimo da ne nasjedaju na objave navedenih stranica i da, tako, ne postaju saučesnici krivičnog djela.

„Paljanske novosti“, kao medij u službi građana, ovaj napad shvata kao napad na sve građane Pala, te će Paljane blagovremeno izvještavati o napretku sudskog procesa.

Čitajte i dalje vaš omiljeni magazin „Paljanske novosti“!

WEB: www.paljanskenovosti.ba

Fb: @paljanskenovosti1

Instagram: paljanske_novosti

U prilogu prilažemo dokaz da su navedene bivše kolege učestvovale u radu magazina, Miloš Malović samo u prvom broju, a Danilo Milidrag u prva tri broja štampanog magazina „Paljanske novosti“.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com