Саопштење за јавност поводом злоупотребе података магазина „Паљанске новости“

Извор: Паљанске новости

Саопштење “Паљанских новости” преносимо у цјелости.

Поводом објава лажне Интернет странице www.paljanske.ba, која са јасним циљем злоупотребе података и бренда „Паљанске новости“, објављује текстове и користи истоимену facebook страницу „Paljanske novosti“, као друштвено одговоран медиј осјећамо моралну обавезу да се оградимо од лажи, обратимо јавности и саопштимо да МАГАЗИН „ПАЉАНСКЕ НОВОСТИ“ НЕ СТОЈИ ИЗА ТЕ СТРАНИЦЕ, КАО НИ ЊЕНИХ НАВОДА И ОБЈАВА.

Наиме, бивше колеге, Данило Милидраг и Милош Маловић, са којима смо прекинули сарадњу већ првих мјесеци од оснивања, да ли због повријеђене сујете или чак политичких разлога, покушавају да злоупотријебе име нашег препознатљивог медија, као и наше личне податке.

Против наведених покренут је кривични поступак због прекршаја три члана Кривичног закона Републике Српске, у који је укључено и посебно одјељење Министарства Републике Српске – Одјељење за вискотехнолошки криминалитет, па с циљем преношења истините и правовремене информације, грађанима који редовно прате и вјерују медију „Паљанске новости“, указујемо да су све објаве наведених Интернет и facebook страница лажне, законски недозвољене и никако не одражавају рад магазина „Паљанске новости“.

Једина исправна Интернет адреса магазина „Паљанске новости“ јесте www.paljanskenovosti.ba и facebook страница „Паљанске новости“, гдје можете прочитати истините и благовремене информације о догађајима у нашој општини.

„Паљанске новости“ не баве се предвиђањима, квазиистраживањима и евентуалним исходима друштвених процеса, већ, као и сваки озбиљан медиј, преносимо искључиво провјерене, чињеницама поткријепљене и истините информације, што и грађани сами препознају и награђују наш труд посјетама портала изнад 50.000 на мјесечном нивоу.

Разумијемо да бившим колегама смета наш успјех и без њихове „стручне“ помоћи, али желимо да јавност схвати да су одавно изашли из законских оквира, те да ће, у складу са својим поступцима, бити и санкционисани.

Наше редовне читаоце и вјерне пратиоце на друштвеним мрежама, овим путем молимо да не насједају на објаве наведених страница и да, тако, не постају саучесници кривичног дјела.

„Паљанске новости“, као медиј у служби грађана, овај напад схвата као напад на све грађане Пала, те ће Паљане благовремено извјештавати о напретку судског процеса.

Читајте и даље ваш омиљени магазин „Паљанске новости“!

WEB: www.paljanskenovosti.ba

Fb: @paljanskenovosti1

Instagram: paljanske_novosti

У прилогу прилажемо доказ да су наведене бивше колеге учествовале у раду магазина, Милош Маловић само у првом броју, а Данило Милидраг у прва три броја штампаног магазина „Паљанске новости“.

Filter 2019