Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /latinica

Krivokapić: Zakon o slobodi vjeroispovijesti više nije problem

Izvor: Tanjug

Kandidat za mandatara crnogorske vlade Zdravko Krivokapić rekao je danas da je problem oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti riješen i da se posljednjih dana “javnost Crne Gore zabavlja problemom koji to više nije”.

“Mi smo taj problem, a tiče se Zakona o slobodi vjeroispovijesti riješili 30. avgusta i zvanično, nezvanično mjesecima ranije, mirnim i dostojanstvenim protestima protiv pravnog nasilja”, objavio je Krivokapić na Fejsbuku.

On je dodao da je padom DPS “prvo što je sa njim i za njim palo bio je upravo taj nakaradni Zakon, zbog koga se, između ostalog, konačno i uspravila Crna Gora”.

Kirivokapić kaže i da se treba baviti pitanjima koja su vezana za tešku finansijsku i epidemiološku situaciju, umjesto da građani Crne Gore slušaju “konfuzne izjave predstavnika političkog bloka koji je odmah nakon izbora u temeljni sporazum ugradio rješenje tog pitanja.

Krivokapić napominje i da oštećena strana, u ovom slučaju Crkva, nije imala primjedbe na tu odredbu sporazuma.

Krivokapić smatra i da je besmisleno da je na dnevnom redu u Crnoj Gori i dalje pitanje koje je kandidovala odlazeća vlast, i na njemu “polomila zube”.

Kaže i da je Đukanovićev režim porušio elementarno povjerenje građana jednih u druge i svih u pravnu državu, ali da ne treba na dnevni red stavljati teme koje su vještačke, jer stvarnih ima na pretek.

Krivokapić je naveo da je na izborima poražen režim, ali da mnoge njegove tekovine tek treba da budu poražene.

“Bojim se da je spisak društvenih anomalija toliko dug da Crna Gora nema vremena da rješavanje tih problema odlaže nijedan jedini dan. Ako smo porazili DPS da bi očuvali sistem koji su oni stvorili onda nismo ucinili ništa, zato mislim da nam je prezimljenje pitanje svih pitanja”, naveo je Krivokapić.

Filter 2019