Кривокапић: Закон о слободи вјероисповијести више није проблем

Извор: Танјуг

Кандидат за мандатара црногорске владе Здравко Кривокапић рекао је данас да је проблем око Закона о слободи вјероисповијести ријешен и да се посљедњих дана “јавност Црне Горе забавља проблемом који то више није”.

“Ми смо тај проблем, а тиче се Закона о слободи вјероисповијести ријешили 30. августа и званично, незванично мјесецима раније, мирним и достојанственим протестима против правног насиља”, објавио је Кривокапић на Фејсбуку.

Он је додао да је падом ДПС “прво што је са њим и за њим пало био је управо тај накарадни Закон, због кога се, између осталог, коначно и усправила Црна Гора”.

Киривокапић каже и да се треба бавити питањима која су везана за тешку финансијску и епидемиолошку ситуацију, умјесто да грађани Црне Горе слушају “конфузне изјаве представника политичког блока који је одмах након избора у темељни споразум уградио рјешење тог питања.

Кривокапић напомиње и да оштећена страна, у овом случају Црква, није имала примједбе на ту одредбу споразума.

Кривокапић сматра и да је бесмислено да је на дневном реду у Црној Гори и даље питање које је кандидовала одлазећа власт, и на њему “поломила зубе”.

Каже и да је Ђукановићев режим порушио елементарно повјерење грађана једних у друге и свих у правну државу, али да не треба на дневни ред стављати теме које су вјештачке, јер стварних има на претек.

Кривокапић је навео да је на изборима поражен режим, али да многе његове тековине тек треба да буду поражене.

“Бојим се да је списак друштвених аномалија толико дуг да Црна Гора нема времена да рјешавање тих проблема одлаже ниједан једини дан. Ако смо поразили ДПС да би очували систем који су они створили онда нисмо уцинили ништа, зато мислим да нам је презимљење питање свих питања”, навео је Кривокапић.

Filter 2019