Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

Đokić otvara nove frontove?

Socijalisti su dali novog kandidata za zamjenika ministra bezbjednosti BiH, a radi se o Nedeljku Joviću, komandantu žandarmerije iz Zvornika, umjesto Vlade Mijatovića, koji nije prošao bezbjednosnu provjeru SIPA, čime je otvoren novi front u unutrašnjim sukobima u SP.


Naime, prema ranijoj odluci Izvršnog odbora SP, kandidati za mjesto zamjenika ministra bezbjednosti BiH, pored Mijatovića, bili su Slađana Kostović iz Foče i Rajko Ćapin iz Trebinja, a umjesto toga, predsjednik Socijalista odlučio se za Jovića, koji nikad nije bio član partije, kažu naši izvori blisi vrhu SP.

  • “Đokić je sve karte bacio na očuvanje pozicija u sukobu sa poslanicima, a od ljudi koji su ostali uz njega očekuje slijepu poslušnost. Ovde nije poštovao odluke organa partije i niko ne može da objasni otkud Nedeljko Jović prije kandidata koje je predložio Izvršni odbor. Samo dan ranije, regija Zvornik se oglasila da ne daje podršku predsjedniku Đokiću, a onda se odjednom pojavljuje Jović za kandidata bez ikakvog objašnjenja. Nisu svi spremni da prihvate da budu žrtve aktuelne situacije u SP i tu će tek biti problema” – kaže naš izvor.

Kako kažu naši sagovornici ovo nije i jedini novi frot koji predsjednik partije otvara unutar same partije. Trenutno je na udaru i jedini poslanik u parlamentu BiH Socijalističke partije Jakov Galić, jer je do Đokića došla informacija da su se Galić i Goran Selak već nekoliko puta sastali, a Đokić strahuje da će se Galić javno opredijeliti za podršku poslanicima Socijalističke partije koji traže njegove smjene.

Problem postoji i sa „pokajnikom“ Ristom Marićem, kome je Đokić kao nagradu za povratak navodno obećao mjesto savjetnika u kabinetu zamjenika ministra bezbjednosti, iako postoji otvorena istraga u MUP-u i nadležnom tužilaštvu protiv Riste Marića, koja se odnosi na period kada je Marić bio direktor Šuma Republike Srpske.

Filter 2019