Ђокић отвара нове фронтове?

Социјалисти су дали новог кандидата за замјеника министра безбједности БиХ, а ради се о Недељку Јовићу, команданту жандармерије из Зворника, умјесто Владе Мијатовића, који није прошао безбједносну провјеру СИПА, чиме је отворен нови фронт у унутрашњим сукобима у СП.


Наиме, према ранијој одлуци Извршног одбора СП, кандидати за мјесто замјеника министра безбједности БиХ, поред Мијатовића, били су Слађана Костовић из Фоче и Рајко Ћапин из Требиња, а умјесто тога, предсједник Социјалиста одлучио се за Јовића, који никад није био члан партије, кажу наши извори блиси врху СП.

  • “Ђокић је све карте бацио на очување позиција у сукобу са посланицима, а од људи који су остали уз њега очекује слијепу послушност. Овде није поштовао одлуке органа партије и нико не може да објасни откуд Недељко Јовић прије кандидата које је предложио Извршни одбор. Само дан раније, регија Зворник се огласила да не даје подршку предсједнику Ђокићу, а онда се одједном појављује Јовић за кандидата без икаквог објашњења. Нису сви спремни да прихвате да буду жртве актуелне ситуације у СП и ту ће тек бити проблема” – каже наш извор.

Како кажу наши саговорници ово није и једини нови фрот који предсједник партије отвара унутар саме партије. Тренутно је на удару и једини посланик у парламенту БиХ Социјалистичке партије Јаков Галић, јер је до Ђокића дошла информација да су се Галић и Горан Селак већ неколико пута састали, а Ђокић страхује да ће се Галић јавно опредијелити за подршку посланицима Социјалистичке партије који траже његове смјене.

Проблем постоји и са „покајником“ Ристом Марићем, коме је Ђокић као награду за повратак наводно обећао мјесто савјетника у кабинету замјеника министра безбједности, иако постоји отворена истрага у МУП-у и надлежном тужилаштву против Ристе Марића, која се односи на период када је Марић био директор Шума Републике Српске.

Filter 2019