Sun. Apr 2, 2023
ћирилица /latinica

PALE: “Mladi u akciji”

Autor: FILTER/ V.Č.

Forum Teatar iz Istočnog Sarajeva u okviru ReLOad programa na području opštine Pale provodi projekat “Mladi u akciji” s ciljem razvijanja  programa za suzbijanje maloljetničke delinkvencije.

Danas je u SPC “Peki” održana kreativna radionica za članove Kluba mladih i učenike Srednjoškolskog centra Pale.

Ovo je vrlo značajan projekat u suzbijanju delinkvencije među srednjoškolcima i suzbijanju nasilja, jako je bitno da mlade edukujemo o ovim temama i tako će oni svoje znanje prenositi na ostale vršnjake. Prvi put smo s ovim projektom na Palama i vjerujem da će se dobro implementirati“, rekao je Vitomir Mitrić, koordinator projekta “Mladi u akciji”.

Radionicu je posjetio i načelnik opštine Pale Boško Jugović, koji je predstavnicima SŠC Pale uručio laptop za aktivnosti koje su u vezi sa navedenim projektom.

U programu koji traje sedam mjeseci učestvuje 200 srednjoškolaca. Ovaj poklon je najmanje što smo mi mogli doprinijeti“, rekao je Jugović.

Ovaj projekat je uspješna saradnja opštine Pale, Srednjoškolskog centra Pale, UNDPa i Forum Teatra. Ove godine poseban naglasak je stavljen na borbu protiv vršnjačkog nasilja i mi se na svaki način borimo protiv toga. Zahvalna sam na ovakvim radionicama, u našoj školi pored redovne nastave, aktivno radi 67 sekcija i dopunskih i dodatnih aktivnosti“, navela je Olivera Damjanović.

Projekat se implementira u sklopu „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, koji finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija.

Filter 2019