ПАЛЕ: “Млади у акцији”

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч.

Форум Театар из Источног Сарајева у оквиру РеЛОад програма на подручју општине Пале проводи пројекат “Млади у акцији” с циљем развијања  програма за сузбијање малољетничке делинквенције.

Данас је у СПЦ “Пеки” одржана креативна радионица за чланове Клуба младих и ученике Средњошколског центра Пале.

Ово је врло значајан пројекат у сузбијању делинквенције међу средњошколцима и сузбијању насиља, јако је битно да младе едукујемо о овим темама и тако ће они своје знање преносити на остале вршњаке. Први пут смо с овим пројектом на Палама и вјерујем да ће се добро имплементирати“, рекао је Витомир Митрић, координатор пројекта “Млади у акцији”.

Радионицу је посјетио и начелник општине Пале Бошко Југовић, који је представницима СШЦ Пале уручио лаптоп за активности које су у вези са наведеним пројектом.

У програму који траје седам мјесеци учествује 200 средњошколаца. Овај поклон је најмање што смо ми могли допринијети“, рекао је Југовић.

Овај пројекат је успјешна сарадња општине Пале, Средњошколског центра Пале, УНДПа и Форум Театра. Ове године посебан нагласак је стављен на борбу против вршњачког насиља и ми се на сваки начин боримо против тога. Захвална сам на оваквим радионицама, у нашој школи поред редовне наставе, активно ради 67 секција и допунских и додатних активности“, навела је Оливера Дамјановић.

Пројекат се имплементира у склопу „Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, који финансира Европска унија, а проводи Развојни програм Уједињених нација.

Filter 2019