Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /latinica

DODIK – ĆOSIĆ: Izgradnja velikih projekata u rokovima

Autor: FILTER/ M.K, Srna

Nakon posjete Bolnici “Srbija”, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik otišao je u Istočno Novo Sarajevo.

Sa načelnikom opštine Ljubišom Ćosićem obišao je radove na trgu i dvorani, te zgradi pozorišta.

Koordinacija, saradnja i podrška vlasti Republike Srpske ovdje nije nedostajala i drago mi je što mogu da uporedim neko vrijeme od prije desetak godina u kojem su sve ovo bili otvoreni problemi – od Bolnice Srbija, koja je stavljena u funkciju, pa do puta prema Jahorini i mnogo toga drugog na planu komunalne infrastrukture, što je ovdje učinjeno“, rekao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da se izgradnja ovih kapitalnih objekata završava kvalitetno i na vrijeme, ističući zainteresovanost za izgradnju stambenih zgrada na ovom prostoru.

I ovaj put želim da opštinskim vlastima, sa načelnikom Ljubišom Ćosićem na čelu, čestitam i potvrdim svoju, kao i podršku institucija Republike Srpske u budućem radu“, poručio je Dodik nakon sto je sa Ćosićem obišao gradilišta.

Dodik je naglasio da ne treba zaboraviti ni na realizaciju projekata poput izgradnje sjedišta Republike Srpske u Istočnom Sarajevu i dodao da će uskoro krenuti i izgradnja studentskog centra.

Drago mi je što na ovaj način zatvaramo usta onima koji pokušavaju da naprave podjelu u Republici Srpskoj po sistemu istok-zapad ili nešto slično, sjever-jug. To ne postoji, postoji samo to da li negdje imamo agilnu ekipu lokalnih ljudi koji mogu da se okupe i koji znaju šta hoće, a mi smo tu da to podržimo“, zaključio je Dodik.

Načelnik opštine Ljubiša Ćosić je podsjetio da je, u vrijeme kada su vođeni dogovori za podršku ovim projektima, Dodik bio predsjednik Republike Srpske i dodao da je on najzaslužniji za sve projekte koji su u fazi završetka.

Pozorište u Istočnom Novom Sarajevu nije opštinska, nego gradska i regionalna priča u Republici Srpskoj, a tu su i trg na 11.000 metara kvadratnih i sportska dvorana kapaciteta 2.100 mjesta, podobna za takmičenja u ABA i EHF ligi u rukometu“, rekao je Ćosić.

On je istakao da se na ovim projektima, koji su započeti prošle godine, danas završavaju grubi građevinski radovi, tako da bi dvorana trebalo da bude pokrivena i zatvorena do kraja godine, a da će Trg Srbija biti izgrađen do polovine sljedeće godine.

On je najavio i izgradnju novog obdaništa u Centru 3, te podsjetio da je Istočno Novo Sarajevo uz Banjaluku jedina lokalna zajednica koja bilježi pozitivan prirodni priraštaj u Republici Srpskoj.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com