Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

ДОДИК – ЋОСИЋ: Изградња великих пројеката у роковима

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К, Срна

Након посјете Болници “Србија”, члан Предсједништва БиХ Милорад Додик отишaо је у Источно Ново Сарајево.

Са начелником општине Љубишом Ћосићем обишао је радове на тргу и дворани, те згради позоришта.

Kоординација, сарадња и подршка власти Републике Српске овдје није недостајала и драго ми је што могу да упоредим неко вријеме од прије десетак година у којем су све ово били отворени проблеми – од Болнице Србија, која је стављена у функцију, па до пута према Јахорини и много тога другог на плану комуналне инфраструктуре, што је овдје учињено“, рекао је Додик.

Он је изразио увјерење да се изградња ових капиталних објеката завршава квалитетно и на вријеме, истичући заинтересованост за изградњу стамбених зграда на овом простору.

И овај пут желим да општинским властима, са начелником Љубишом Ћосићем на челу, честитам и потврдим своју, као и подршку институција Републике Српске у будућем раду“, поручио је Додик након сто је са Ћосићем обишао градилишта.

Додик је нагласио да не треба заборавити ни на реализацију пројеката попут изградње сједишта Републике Српске у Источном Сарајеву и додао да ће ускоро кренути и изградња студентског центра.

Драго ми је што на овај начин затварамо уста онима који покушавају да направе подјелу у Републици Српској по систему исток-запад или нешто слично, сјевер-југ. То не постоји, постоји само то да ли негдје имамо агилну екипу локалних људи који могу да се окупе и који знају шта хоће, а ми смо ту да то подржимо“, закључио је Додик.

Начелник општине Љубиша Ћосић је подсјетио да је, у вријеме када су вођени договори за подршку овим пројектима, Додик био предсједник Републике Српске и додао да је он најзаслужнији за све пројекте који су у фази завршетка.

Позориште у Источном Новом Сарајеву није општинска, него градска и регионална прича у Републици Српској, а ту су и трг на 11.000 метара квадратних и спортска дворана капацитета 2.100 мјеста, подобна за такмичења у АБА и ЕХФ лиги у рукомету“, рекао је Ћосић.

Он је истакао да се на овим пројектима, који су започети прошле године, данас завршавају груби грађевински радови, тако да би дворана требало да буде покривена и затворена до краја године, а да ће Трг Србија бити изграђен до половине сљедеће године.

Он је најавио и изградњу новог обданишта у Центру 3, те подсјетио да је Источно Ново Сарајево уз Бањалуку једина локална заједница која биљежи позитиван природни прираштај у Републици Српској.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com