Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

Javni poziv za nagrade i priznanja Grada Istočno Sarajevo

Izvor: Filter

Povodom slave grada Istočno Sarajevo, Svetog Petra Dabrobosanskog, Skupština grada Istočno Sarajevo objavila je poziv za dodjelu nagrada i priznanja institucijama i pojedincima koji su dali značajan doprinos u razvoju grada, njegovanju saradnje sa drugim opštinama i gradovima ili su postigli izuzetne rezultate u oblastima privrede, nauke, kulture, sporta, umjetnosti i humanitarnog rada.

Kako se navodi u pozivu, pojedinci ili institucije mogu biti nagrađeni i za posebno isticanje u vanrednim situacijama, a nagrade mogu da dobiju i javni, kulturni, naučni radnici, sportisti, studenti i đaci.

Priznanja i nagrade koje Skupština grada dodjeljuje su Povelja grada Istočno Sarajevo – zlatna, Plaketa grada Istočno Sarajevo – zlatna, Plaketa grada Istočno Sarajevo – srebrna i Zahvalnice.

Pojedinci, grupe građana, institucije, javna preduzeća i drugi zainteresovani subjekti svoje prijedloge za nagrade i priznanja mogu dostaviti Skupštini grada Istočno Sarajevo najdalje do 11. jula.

Javni poziv možete da pogledate OVDJE.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com