Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

Romanija bogatija za novu feratu „Mrki medvjed“ na Crnoj stijeni

Izvor: Srna

Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo izgradila je još jednu feratu na Romaniji koja je od juče zvanično otvorena za turiste i avanturiste ferata na Crnoj stijeni simboličnog naziva „Mrki medvjed“.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je za Srnu da su se stekli svi tehnički uslovi, izvršene sve provjere za otvaranje nove ferate, na koju se juče popelo dvadesetak ljubitelja ovog adrenalinskog sadržaja.

Ikonić dodaje da Romanija postaje sve značajnija turistička destinacija zahvaljujući popularnosti ferate „Sokolov put“ na Crvenim stijenama, a vođeni tim iskustvom odlučili su da izgrade još jednu feratu, odnosno dodatni avanturistički i adrenalinski sadržaj na radost ne samo turista, već i ugostitelja i domaćina na Romaniji koji dobijaju dodatnu priliku da prodaju svoje domaće i tradicionalne proizvode brojnim posjetiocima.

Prema njegovim riječima, via ferata „Mrki medvjed“ je za nijansu zahtjevnija od ferate „Sokolov put“, ali ipak nije prezahtjevna niti iziskuje pretjerane napore za uspon ovim čeličnim putem.

On objašnjava da je Crna stijena odavno poznata među ljubiteljima prirode kao izuzetno atraktivna, te romanijska ljepota na ovom mjestu dolazi do izražaja, pogotovo kada se gleda sa vidikovca ove stijene.

Ikonić ističe da će gradska Turistička organiazcija Istočno Sarajevo nastaviti da radi na formiranju različitih adrenalinskih sadržaja i dodatnom obogaćivanju ljetne turističke sezone.

„Sada imamo dvije ferate na Romaniji, ferate na Trebeviću i Ravnoj planini, kao i feratu na Treskavici. Imamo čime da se pohvalimo i slobodno možemo reći da Istočno Sarajevo postaje svojevrstan ferata centar i grad dobre zabave i različitih adrenalinskih sadržaja“, poručio je Ikonić.

Ikonić je zahvalio izvođačima radova na vještini i uloženom naporu i idejnim tvorcima ferate Igoru Miloševu i Damiru Lukšiću.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com