Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

U petak u Sokocu “Vidovdanski književni susreti”

Izvor: Srna

“Vidovdanski književni susreti” biće održani u petak, 28. juna u Sokocu kada će biti dodijeljena i Vidovdanska povelja Novici Telebaku za sveukupno književno djelo, najavili su iz Udruženja književnika Republike Srpske, Podružnica Istočno Sarajevo.

Predsjednik Podružnice Nedeljko Žugić izjavio je Srni da će biti dodijeljena i književna nagrada “Vladimir Nastić” Draganu Veličkoviću iz Leskovca za najbolju objavljenu knjigu u 2023. godini.

Književna manifestacija posvećena Vidovdanu počeće u 11.00 časova na Novom Zejtinliku besjedom načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice o Vojničkom spomen-groblju, te poetskim pomenom.

Istog dana u 13.00 časova učesnici manifestacije posjetiće manastir Svete Trojice u Ozerkovićima.

Centralni dio “Vidovdanskih književnih susreta” biće održan u sali opštine Sokolac od 19.00 časova kada će biti uručena Povelja i nagrada “Vladimir Nastić”.

Program će biti nastavljen uz učešće književnika Nedeljka Žugića iz Pala, Petra Aškrabe Zagorskog iz Foče, Radislava Ćivše iz Sokoca, Milanka Borovčanina Romsoka iz Sokoca, Milutina Savčića iz Han Pijeska, Aćima Todorovića iz Vlasenice, Marka Milovanovića iz Srebrenice, Dragice Grbić iz Višegrada, Marijane Petronić iz Istočnog Novog Sarajeva i Branislava Ilića iz Pala.

Svoje stihove govoriće i pjesnici Momir Jolović iz Sokoca, Vidosava Pustivuk iz Rogatice, Milica Borovčanin iz Sokoca, Milada Kapetanović iz Pala, Bojana Marković iz Sokoca i Ena Vuković iz Han Pijeska.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com