Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Upozorenje na lokalne nepogode

Izvor: Srna

Nestabilno vrijeme uz čestu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom očekuje se u utorak i srijedu, 11. i 12. juna, najavljeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

„Kiša i pljuskovi će se premještati u nekoliko navrata od jugozapada ka sjeveru i istoku, u noći između ponedjeljka na utorak, u utorak sredinom dana i tokom popodneva i ponovo u noći između utorka i srijede“, navedeno je u saopštenju.

Kako je rečeno, očekuju se i lokalne nepogode uz jače padavine u kratkom periodu, kao i ponegdje pojava grada, dok se na jugu najviše očekuje suvo vrijeme uz mjestimične pljuskove.

U srijedu ujutru biće suvo, a od sredine dana i tokom popodneva ponovo nestabilno uz lokalne nepogode, saopšteno je iz ovog zavoda.

Oni dodaju da će količine padavina biti neujednačene i zavisiće od jačine pljuskova, te da se najviše padavina očekuje na zapadu i sjeveru.

Kako navode, zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama, kao i pojava bujičnih poplava na manjim vodotocima na zapadu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com