Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

UNRS poziva nadležne u MUP-u da zaštite Natašu Miljanović Zubac

Izvor: Filter

Udruženje novinara Republike Srpske poziva nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske da zaštite novinara Natašu Miljanović Zubac, ponovo urade procjenu bezbjednosti i dodijele joj zaštitu ukoliko procjena pokaže da joj je bezbjednost ugrožena. 

“Ako to ne bude slučaj, pozivamo ih da javnosti odgovore kako planiraju zaštititi našu koleginicu koja se nakon dvije godine bolovanja vraća na posao”, navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja novinara Republike Srpske podsjećaju nadležne i javnost da je Nataša Miljanović Zubac, novinar RTRS-a zaposlena u dopisništvu u Trebinju, prije nekoliko dana javno iznijela sva saznanja o ugroženosti svoje bezbjednosti i to nakon što je prethodnih godina doživjela nekoliko vrlo ozbiljnih prijetnji među kojima su paljenje automobila, ostavljanje lutke sa otkinutom glavom na kućnom pragu i prijeteće poruke “mrtva usta ne govore”.

“Takođe, podsjećamo da se više puta obraćala nadležnim organima i tražila zaštitu kako bi se mogla kretati bez straha za sopstveni život”, navodi se u saopštenju

Dodaje se da se nakon dvije godine Nataša Miljanović Zubac vraća na posao koji uključuje stalno kretanje, odlazak na teren i potpunu fizičku izloženos.

“Pozivamo MUP Republike Srpske da u najkraćem roku urade procjenu njene ugroženosti kako bi svoj posao mogla obavljati na odgovarajući način. Takođe, pozivamo MUP i ostale nadležne organe da što prije otkriju i kazne počinioca/e ovih krivičnih djela”, navodi se u saopštenju UNRS.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com