Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

Sjećanje na Gorana Bozala, dječaka koji je poginuo od granate

Izvor: Srna

U znak sjećanja na dvanaestogodišnjeg Gorana Bozala, koji je 20. juna 1995. godine stradao od granate ispaljene iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom, sinoć je u naselju Prljevo brdo u Istočnom Novom Sarajevu otkrivena spomen-bista.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić izjavio je novinarima da je ovaj događaj, koji je možda bio i zaboravljen, podsjeća na stradanje dječaka proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Katić je istakao da na ovaj način ne žele da obilježe stradanje samo Gorana, nego sve djece koja su poginula od 1992. do 1995. godine.

“Goran, nažalost, nije imao sreće da preživi, a tog dana se igrao sa svojim drugarima koji su takođe bili ranjeni prilikom pada granate. Tada je ugašen mladi život, Goranova porodica je odselila u Australiju, ali njihova bol ni danas ne prolazi”, rekao je Katić.

Radomir, otac nastradalog Gorana Bozala, kaže da je prošlo 29 godina otkako je njegov sin poginuo, da su sjećanja i dalje bolna i teško je, ali se mora ići dalje.

“Na ovaj dan miješaju se tuga i radost. Tuga za voljenim djetetom, a radost što su ovi tereni ponovo oživjeli, što se čuje dječija graja”, rekao je Bozalo.

On je zahvalio opštinskom rukovodstvu na inicijativi za postavljanje biste i što će sjećanje na njegovog sina na taj način i dalje živjeti.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com