Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

Svi radnici protiv smjene direktora KP “Gradske toplane” Pale

Izvor: Filter

U KP “Gradske toplane” Pale zaposlen je 21 radnik. Svako od njih stavio je svoj potpis za zahtjev da direktor Boris Gojković nastavi da obavlja tu funkciju.

Svi radnici KP “Gradske toplane” Pale protive se smjeni direktora ovog preduzeća Borisa Gojkovića. To su zvanično saopštili i u peticiji koju su uputili načelniku, predsjedniku Skupštine opštine i Nadzornom odboru KP “Gradske toplane” Pale.

U peticiju, koju je potpisao 21 radnik, piše da smatraju da je pošteno da se čuje glas radnika i da se njihovo mišljenje uzme u obzir jer se to pitanje i njih tiče.

“Radnici su protiv smjene direktora Borisa Gojkovića i za to imamo više argumenata. Direktor ima pošten odnos prema zaposlenima i preduzeću uprkos teškoj finansijskoj situaciji, koju je u velikoj mjeri naslijedio preuzimajući “vruću fotelju” prvog čovjeka našeg preduzeća”, navode radnici.

Dodaju da postoje brojne otežavajuće okolnosti za rad preduzeća, a samim tim i direktora.

“Deponija za odlaganje drvnog otpada je na neuslovnom mjestu (gola zemlja) i zbog toga svake godine određena količina skupo plaćenog goriva propada. Dugovi prema dobavljačima sa kojima se preduzeće mora nosi kako zna i umije jer i dobavljači rade za pare. Tu vidimo i prednost našeg direktora jer je sa dobavljačima našao kompromis i stekao njihovo poštovanje pa se uz pomoć osnivača održava kvalitetna proizvodnja toplotne energije na radost zaposlenih i korisnika”, stoji u peticiji.

Radnici dodaju i to da “se mora imati u vidu da svaki nepotrebni potres u preduzeću može dovesti do nepovjerenja dobavljača, te da bi i jedna prisilna naplata dugovanja dovela u opasnost preuzeće, grejnu sezonu i egzistenciju zaposlenih”.

“Stav radnika je da opštinska vlast svoju energiju treba usmjeriti na projekat nove toplane kojim bi se riješili brojni problemi, kako preduzeća tako i na nivou opštine (ekološki, urbanistički), a ne na smjenu čovjeka koji svojim trudom pokušava da održi funkcionalnim ovaj sistem koji je iz objektivnih, a možemo reći i političkih, razloga na klimavim nogama”, zaključuju radnici potisom na peticiju koju su dostavili načelniku opštine Pale, predsjedniku Skupštine opštine Pale i Nadzornom odboru KP “Gradske toplane” Pale.

Peticija koju su potpisali svi radnici
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com